Tuntikuvaukset - OP Hyvinvointikeskus

Tuntikuvaukset


 

Fressi OP Vallilan tuntikuvaukset

 


SINISET TUNNIT ovat kevyitä ja helppoja perusjumppia. Tunnit ovat kohdistettu liikuntaa aloitteleville, liikuntaelinsairauksista toipuville sekä ennaltaehkäisemään liikuntaelinsairauksia.

CORE tunti painottuu keskivartalon hallintaan, koordinaatioon ja tasapainoa kehittäviin harjoitteisiin.

RYHTI JA LIIKKUVUUS on tempoltaan rauhallinen nivelten liikkuvuuteen ja selän ongelmakohtiin keskittyvä tunti. Koko kehon verenkiertoa ja selän lihasten kuntoa parannetaan monipuolisesti helpoilla harjoitteilla.


VIHREÄT TUNNIT ovat lihaskuntotunteja, joiden tavoitteena on vahvistaa lihaksistoa. Vahva lihaksisto parantaa toimintakykyä ja edesauttaa päivittäisissä toimissa jaksamista. Vahva lihaksisto auttaa muun muassa ennaltaehkäisemään tuki- ja liikuntaelinsairauksia.

CIRCUIT tunti kehittää sekä lihaskuntoa että kestävyyttä. Sykettä pidetään ylhäällä kiertämällä liikkeestä toiseen. Liikkeissä käytetään monipuolisesti harjoitteluvälineitä, kuntosalilaitteita ja kehonpainoa. Tunti sopii kaiken ikäisille ja -kuntoisille sekä toimii erinomaisena ponnahduslautana itsenäiseen kuntosaliharjoitteluun.

HUOM! Circuit-tunnin suuren suosion vuoksi ohjaaja ei ehdi opettamaan kuntosalilaitteiden henkilökohtaisia säätöjä. Suosittelemme varaamaan ajan Fressi Trainerille henkilökohtaiseen kuntosaliopastukseen.

KAHVAKUULA on toiminnallisen harjoittelun tunti, jossa käytetään pääasiassa kahvakuulaa. Tunti sisältää kahvakuulaharjoittelun perusteet ja keskeisimmät kahvakuulaliikkeet. Tunti kehittää monipuolisesti sekä lihas- että aerobista kuntoa sekä vahvistaa keskivartalon syviä lihaksia.

PUMP tunnilla harjoitetaan lihaskestävyyttä musiikin tahtiin perinteisillä lihaskuntoliikkeillä. Mukaansatempaava musiikki haastaa osallistujan kokeilemaan rajojaan. Tunti ei sisällä askellusta.

TASAPAINO JA HUOLTO on monipuolinen tasapainoa kehittävä tunti, jossa keskitytään kehittämään funktionaalista voimaa ja liikkuvuutta. Kehoa huoltavien liikkeiden tekniikoiden opettelu tekee tunnista fyysisen treenin, joka samalla luo sisäistä rauhaa ja harmoniaa.

VATSA-PEPPU tunnin tavoitteena on kiinteyttää vatsan ja lantioseudun lihaksia. Tuntiin sisältyy lämmittely, lihaskunto-osuus ja jäähdyttely.


ORANSSIT TUNNIT ovat hikisiä tunteja, joiden tavoitteena on vahvistaa hengitys- ja verenkiertoelimistöä. Tunnin haastavuuteen voi vaikuttaa valitsemalla ohjaajan antamista vaihtoehdoista itselleen sopivimman.

HIIT tunnilla treenaat kuten huippu-urheilijat! HIIT tunnilla haastat itsesi High Intensity Interval Trainingilla. Tällä tunnilla nostetaan syke huippulukemiin yksinkertaisilla, mutta tehokkailla liikkeillä ja kehitetään kroppaa nopeuden, voiman ja taidon näkökulmasta.


HARMAAT TUNNIT huoltavat ja hellivät kehoa sekä rauhoittavat mieltä. Harmailla tunneilla kaikki liikkeet tehdään omaa kehoa kuunnellen, jolloin liikkeet tuntuvat aina hyviltä.

ASTANGA JOOGA / JOOGA kehittävät liikkuvuutta, kehonhallintaa ja lihasvoimaa. Tunneilla opetellaan Joogalle ominaista hengitystekniikkaa. Liikkeet ja asennot tehdään rauhassa ja laatua painottaen. Joogassa harjoitteet vaihdetaan Astanga Joogaa tiheämmin eri harjoittelukertojen välillä.

KEHONHUOLTO tunnin tavoitteena on rentouttaa kehoa ja mieltä raskaan työviikon jäljiltä ja nopeuttaa kehon palautumista raskaasta harjoittelusta. Lihaskireyksiä lievitetään liikkuvuusharjoitteilla.

PILATES on nautinnollinen ja tehokas tunti. Tunti parantaa ryhtiä ja oman kehon hallintaa vahvistamalla kehon syviä- ja lantionpohjan lihaksia sekä avaamalla lihaskireyksiä ja parantamalla selkärangan liikkuvuutta.

SYVÄVENYTTELY tunnin tavoitteena on rentouttaa kehoa ja mieltä raskaan työviikon jäljiltä. Lihaskireyksiä lievitetään pitkillä venytyksillä.


Huom! Saatavilla olevat tunnit vaihtelevat kausittain. Katso kauden ryhmäliikunta-aikataulu TÄÄLTÄ.